ترانزیت اولین محموله تحت پوشش کارنه تیر از مبدا هند

ترانزیت اولین محموله تحت پوشش کارنه تیر از مبدا هند در کریدور هند-چابهار-افغانستان

جلسه هم‌اندیشی آسیب‌شناسی و شناسایی راه‌کارهای توسعه ترانزیت کشور با حضور فعالان حمل و نقل در گمرک ایران برگزار شد. این جلسه با حضور آیتی مدیرکل دفتر نظارت بر ترانزیت گمرک ایران، جوانمرد رایزن اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان، و مدیران حمل و نقل و کارنه تیر اتاق بازگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، تشکل‌های صنفی حمل و نقل بین‌المللی و شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی فعال در حوزه تزانزیت کالا برگزار شد.

با توجه به حضور رایزن اقتصادی ایران در افغانستان در این جلسه، بخشی از مباحث به فرصت‌ها و تهدید‌های مسیر ترانزیت کالا به کشور افغانستان اختصاص یافت. لزوم توجه ویژه و سرعت بخشیدن به توسعه بندر چابهار در رقابت با بندر گوادر از مهم‌ترین مسایل طرح شده در این بخش بود. همکاری سفارت ایران در افغانستان با شرکت‌های حمل و نقل ایرانی در پی‌گیری مسایل در کشور افغانستان، امکان استریپ کالا در گمرکات ورودی برای کالاهای مقصد افغانستان و حمایت از نوسازی و بهبود وضعیت ناوگان ایرانی حمل و نقل بین‌المللی از دیگر نیازهای مطرح شده در این رابطه بود. آیتی مدیرکل دفتر نظارت بر ترانزیت ایران از ترانزیت اولین محموله ترانزیت تحت پوشش کنوانسیون بین المللی کارنه تیر از مبدا هند در کریدور هند-چابهار-افغانستان در هفته جاری از بندر چابهار به کشور افغانستان خبر داد. همچنین از ترانزیت کالا تحت کنوانسیون تیر از مز گمرک شهید رجایی به مقصد تاجیکستان از مسیر افغانستان در ماه گذشته خبر داد.

ترانزیت

روند ترانزیت کالا از ایران طی پنج سال گذشته:

در بخش دیگری از جلسه روند ترانزیت کالا از ایران طی پنج سال گذشته مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و مسیرهای ترانزیتی توسعه یافته و یا آسیب دیده در طول این پنج سال شناسایی و معرفی شدند.

بخش پایانی این جلسه به آسیب‌شناسی مسیرهای ترانزیت و شناسایی راه‌کارهای توسعه ترانزیت در این مسیرها اختصاص داشت. از مهم‌ترین راه‌کارهای احصا شده در این بخش می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
– درخواست بخش خصوصی در اعمال مدیریت واحد گمرکی موضوع ماده ۱۲ قانون امور گمرکی که منجر به جلوگیری از تداخل وظایف.

– لزوم یکپارچگی و وحدت رویه در کلیه بخش‌های دولت در خصوص ترانزیت و به ویژه فعال شدن ظرفیت‌های نمایندگی ها وزارتخارجه در کشورهای همسایه در توسعه ترانزیت کالا از ایران همچون تجارب موفق کشورهای همسایه

– تجهیز و توسعه ناوگان حمل و نقل ایرانی در همکاری دولت و بخش خصوصی

– شناسایی موانع اجرای قوانین توسعه ترانزیت و تلاش در جهت رفع آن

– لزوم رصد مسیرهای جایگزین در حال شکل‌گیری در منطقه و برنامه ریزی جامع با توجه به شرایط اقتصادی جهان و منطقه

– تلاش در جهت ساده‌سازی قوانین و آیین‌نامه‌های مرتبط با هدف کاهش زمان و هزینه ترانزیت کالا از ایران

 

 

 


بازگشت به صفحه ی اصلی

ترخیص کالا و تشریفات گمرکی

ترخیص کالا در ویکی پدیا